In de wolken


In 2003 kwamen we met “In de Wolken” op de weg. Met deze creatie haalden wij een eerste en Ereprijs met 105,0 punten. Goed voor de derde plaats in de A-klasse van het Winterswijkse Bloemencorso.


In de wolken, dat waren wij na het behalen van onze eerste ereprijs vorig jaar. Een ereprijs, toch een beetje dat onbereikbare, het sprookje dat werkelijkheid wordt. Dat bij elkaar genomen bracht ons het ontwerp: In de wolken, uitgebeeld d.m.v. een zwevend kasteel met 15 elfjes.


Voor deze wagen met een hoogte van 9,50 meter moest een inschuif-mogelijkheid worden ingebouwd, omdat de wagen anders te hoog zou zijn voor sommige stukken in de route. Er werd daarom ook een kleine heftruck ingebouwd. Tijdens de optocht konden we de bovenste 3 meter in de wagen laten zakken. (Hierdoor is het de hoogste wagen tot dan toe in het Winterswijkse corso!) Opnieuw was er een groot aantal dahlia’s nodig, maar dit jaar slechts 140.000.


In de Wolken groeide uit tot het bedoelde sprookje met als extraatje in de wagen: muziek uit de Efteling. Helaas kregen we tijdens het corso op vrijdag een lekke band, maar die was snel verwisseld.
Opnieuw een lovend juryrapport!