Bodypaint


In 2004 heette onze wagen “Bodypaint”. Met deze creatie haalden wij een eerste en Ereprijs met 106,7 punten. Voor ons was het de eerste keer dat wij het Winterswijkse Bloemencorso hebben gewonnen.


Bodypainting is het laten beschilderen van je lichaam. Als je bodypaint vertaald naar het Nederlands betekend het: het tekenen of schilderen van een lichaam. In het ontwerp hebben wij deze twee vormen van bodypaint verwerkt.


Bodypaint was een ontwerp met 3 grote 3D figuren, die als mensen werden weergegeven. Hiermee werd de figuurlijke vertaling van bodypaint zichtbaar, je zag de beschilderde lichamen. In het midden en onderlangs waren het de schilderijen en tekeningen die de letterlijke vertaling duidelijk maakte, hierop waren de geschilderde lichamen te zien.


Bodypaint was op een zeer vernieuwend manier vormgegeven en ontworpen voor het Winterswijkse Bloemencorso. Ook waren wij de eerste groep (in het verleden eenmalig door een groep toegepast) die de dahlia’s niet met lijm op de wagen bevestigde maar met hele dunne spijkertjes.


De hoogte van de wagen was 7 meter en de lengte kwam neer op 16 meter. Totaal werden er 210.000 dahlia’s op verwerkt, de wagen bevatte ontzettend veel knipwerk, wat wederom meer tijd koste dan vooraf werd gedacht. Dit was echter geen probleem want de wagen was op tijd in de bloemen en heeft beide corsodagen zonder problemen mee gereden.