Dahliaveld

Heb je groene vingers en/of lijkt het je leuk om de landploeg te komen versterken...

Vanaf 2004 heeft Corso & Co een eigen dahliaveld, waarop jaarlijks ongeveer 20.000 dahliaknollen worden gepoot.
De dahlia's die op het veld groeien worden gebruikt voor onze eigen wagen en verkocht aan corso's in heel het land.


Eind april gaan onze dahliaknollen de grond in. In de weken voorafgaand aan de "potersdag" worden de grote knollen gescheurd. Dit houdt in dat van deze knollen met de hand of een mes meerdere kleine knollen worden gemaakt.


Wanneer alle knollen zijn verkleind, kunnen ze de grond in. De dahlia's worden per kleur en soort in bedden gepoot.

Door een tractor worden sleuven getrokken. Achterop de tractor is een plateau bevestigd met 2 pijpen. De dahlia's worden in deze pijpen gegooid, zodat ze netjes in de sleuven vallen. Daarna worden de sleuven dicht gemaakt.


Na het poten wordt er wekelijks geschoffeld om de bedden onkruidvrij te houden. Als de dahlia’s hun kopjes boven de grond steken, wordt er begonnen met het plaatsen van hekjes bij de bedden. Aan deze hekjes worden linten bevestigd die ervoor zorgen dat de dahlia's met slecht weer niet uit elkaar vallen en omknakken.


Uitgebloeide bloemen worden wekelijks verwijderd en weggegooid.

Eind juli wordt er voor de eerste maal voor een ander bloemencorso geplukt. Plukken van dahlia's doe je door je hand onder de bloem te leggen en de bloem op te wippen zonder het steeltje mee te trekken.

De dahlia's worden per kleur en soort in kratten verzameld. Afhankelijk van de grootte van de bloem gaan er 300 tot 600 bloemen in een krat.


We leveren dahlia's voor ongeveer 10 corso's in het land en onze eigen corsowagen.

Na het laatste corso laten we de dahlia's uitbloeien. In oktober worden de linten en hekjes weer weggehaald, waarna het loof van de dahlia's wordt verwijderd met behulp van een loofklapper.

De tractor gaat met een rooimachine over de bedden om alle knollen uit de grond te halen. Deze knollen worden in kratjes gedaan om vervolgens weer in de opslagruimte te worden opgeslagen.


Plukdata 2019

13 augustus

14 augustus

15 augustus

 

20 of 21 augustus

 

27 augustus

 

4 september

5 september

6 september

 

11 of 12 september

 

9.00 uur

9.00 uur

9.00 uur


9.00 uur


9.00 uur


9.00 uur

18.00 uur

9.00 uur


9.00 uur

Overige data 2019