Corso & Co
Historie

Voortkomend uit de groep “Bekiek ut oe moar” is, na afwezigheid van 2 jaar, in oktober 2000 het initiatief genomen om de groep Corso & Co op te richten.


In 2001 bracht Corso & Co haar eerste wagen op de Winterswijkse straten. Toen nog een select groepje enthousiastelingen, waar zich in 2002 een aantal bouwers van voormalig “Wordt vervolgd” bij aansloten. Met het jaar groeide de groep en het succes, inmiddels is Corso & Co uitgegroeid naar een groep met een grote groep enthousiaste, actieve bouwers en verbouwers.


Sinds 2004 heeft Corso & Co een eigen dahlia-veld, waar ieder jaar gemiddeld 20.000 knollen de grond ingaan.

VANAF 2004


Vanaf 2004 bouwen we onze wagens is een hal aan de Laan van Hilbelink/Kastanjelaan. De Vereniging Volksfeest heeft deze hal ter beschikking gesteld aan de Belangenvereniging Corsobouwers Winterswijk (BCW). Wij zijn aangesloten bij deze vereniging, die vervolgens de groepen die zonder werkplaats zouden komen te zitten de hal heeft laten betrekken. We zitten met 2 andere corsogroepen in de hal, namelijk de Genieters en Bloemwal. Het werkt wel motiverend om ook andere groepen bezig te zien met hun wagen en tevens is het gezellig, want iedereen heeft tenslotte dezelfde hobby.

GROTE

LEGE

RUIMTE

​Van binnen was de hal een grote lege ruimte, we moesten zelf ons eigen plekje creëren. We zijn begonnen met een bouwkeet te plaatsen waarin we in de winter warm konden zitten en waar een toilet in aanwezig was. In de jaren die volgden is de kantine op palen gezet, met eronder een keuken, vast gereedschapshok en toiletgelegenheid.

NIEUWE STAP

2010

​In 2010 hebben we een nieuwe stap gezet. Omdat de groep steeds groter wordt en regels steeds strenger, hebben we besloten om een stichting te worden.

GROTE

VERBOUWING

2015

​In 2015 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. De groep wordt steeds groter, waardoor de kantine te klein werd. De kantine is wat groter gemaakt en de keuken is in de kantine geplaatst. Onder de kantine zijn een gereedschapshok en toiletten gemaakt en is er ruimte voor een werkbank/-plaats. Boven de kantine is ruimte voor opslag.